Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Займаються антиукраїнською пропагандою – трьом членам створеного окупаційною владою «Союзу матерів Херсона» повідомлено про підозру

         

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом місцевим мешканкам у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у минулому році три жінки почали займатись антиукраїнською пропагандою та публічно підтримувати ворога. Одна із них очолила проросійську організацію «Союз матерей Херсона», друга стала секретарем так званого «союзу» та представляла в організації Білозерщину, третя - членкиня від Новокаховського округу.
 
Підозрювані неодноразово надавали інтерв’ю проросійським масмедіа та публікували відео, в яких возвеличували державу-агресора, дискредитували українську владу, виправдовували збройну агресію рф, підтримували окупаційну адміністрацію.
 
Крім того, одна з підозрюваних звернулась до президента країни окупантів та висловила вдячність за проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території. Також дівчина створила телеграм канал, в якому поширює наративи ворога.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ ВП ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 702