Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

На Херсонщині судитимуть за колабораціонізм ексочільницю відділу Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра

          

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці відділу кадрового забезпечення Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).


Слідством установлено, що після початку повномасштабної російської агресії в Україні обвинувачена підтримала дії ворога та впроваджений окупаційний режим.


Вона добровільно погодилася працювати на окупаційну владу на посаді так званого «начальника отдела управления персоналом и документального обеспечения» у незаконно створеному органі - «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».


Жінка займалася організацією формування штатного розпису псевдооргану та найму працівників, виконувала інші організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.


Наразі обвинувачена утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.


Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 917