Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Працював на окупантів у так званій «виправній колонії» – у колабораціонізмі підозрюється мешканець Херсона

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності місцевому мешканцю (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації Херсона працевлаштувався у незаконно створений орган на базі захопленої української колонії - «Северная исправительная колония №90».
 
На псевдопосаді так званого «младшего инспектора отдела охраны» він виконував вказівки загарбників, здійснював добові чергування, охорону ув’язнених, забезпечував недоторканність зовнішнього периметра установи, за що  отримував зарплатню у рублях.
 
Для виконання своїх «обов’язків» підозрюваний отримав фірмовий одяг та вогнепальну зброю.
 
Під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта виявлені документи, що свідчать про співпрацю з ворогом, - посвідчення фейкової виправної установи російського зразка та інше.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 566