Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Здавав окупантам проукраїнськи налаштованих односельців – повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини

             

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді мешканцю Білозерської територіальної громади (ч. 2 ст. 111 КК України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
За даними слідства, підозрюваний співпрацював з ворогом під час тимчасової окупації села Кізомис. Він надавав інформацію російським військовим про проукраїнськи налаштованих односельців. 
 
У серпні минулого року він привів окупантів на подвір’я місцевого мешканця, вказавши їм, що господар має стійку проукраїнську позицію. Надалі російські військові вломилися в домівку чоловіка, побили його, провели незаконний обшук та викрали ювелірні вироби, грошові заощадження. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ ВП №1 ХРУП ГУНП  в Херсонській області. Оперативний супровід - УСР в області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 533