Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

За втручання прокуратури до закладів освіти Олешківського району буде поставлено вугілля у повному обсязі

  

Рішенням господарського суду Херсонської області відмовлено у задоволенні позовних вимог заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури в інтересах держави до Комунальної установи «Центр по обслуговуванню установ та закладів освіти району» Олешківської районної ради Херсонської області та приватного підприємства щодо визнання недійсною укладеної між відповідачами додаткової угоди до договору про закупівлю товарів за державні кошти.
За наслідками вказаної додаткової угоди, за відсутності належного документального підтвердження коливання ціни товару на ринку, збільшено ціну договору та, як наслідок, зменшено обсяги кам`яного вугілля, яке підлягало поставці на підставі договору, як результату проведення закупівлі товарів за державні кошти.
Позицію прокурора, викладену в апеляційній скарзі, щодо незаконності додаткової угоди Південно-західним апеляційним господарським судом підтримано – рішення суду частково скасовано.
У результаті цього підприємець в силу приписів ст. 629 Цивільного кодексу України зобов’язаний виконати умови первісного договору – здійснити поставку вугілля загальною кількістю 37,29 тонни до закладів освіти Олешківського району.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1519