Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

Прокуратура виявила низку порушень в установах виконання покарань та вимагає їх усунення

               

 
Проведеними органами прокуратури області перевірками встановлено низку порушень законодавства при використанні землі та державного майна.
Виявлені порушення вкрай негативно впливають на стан матеріально-побутового забезпечення та умови тримання в’язнів.
Зокрема, з 2014 року не вирішується питання щодо забезпечення конституційних прав в’язнів у Херсонському слідчому ізоляторі, які тримаються в аварійному режимному корпусі, що створює небезпеку для їх життя і здоров’я. Передбачені на вказані цілі у Державному бюджеті України на 2019 рік кошти у сумі 80 млн грн так і не надійшли, хоча на виготовлення проектно-кошторисної документації вже витрачено майже 2 млн грн.
Водночас встановлено, що для деяких посадовців державних установ, підпорядкованих Міністерству юстиції України, першочергове значення має фінансування проектів, пов’язаних із будівництвом об’єктів, нагальна потреба в яких надалі зникає.
Так, на ремонт очисних споруд та добудову лікувального корпусу однієї з установ виконання покарань області, в якій утримується чверть засуджених від ліміту наповнюваності, виділено понад 75 млн грн, з яких на виготовлення проектно-кошторисної документації витрачено близько 1 млн грн, а на будівництво – 24 млн грн. Однак, роботи на які виділено кошти в повному обсязі не виконано, а тендерним комітетом прийнято рішення про відміну торгів у зв’язку з відсутністю подальшої потреби, попри визначення переможця тендеру. В наслідок таких дій, ймовірний обсяг завданих збитків державі сягає понад 7 млн грн.
За результатами перевірок зареєстровано два кримінальних провадження за фактами службової недбалості, а до Міністерства юстиції України через Офіс Генерального прокурора направлено листа про вжиття заходів спрямованих на недопущення виявлених порушень.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1435