Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

У Херсоні викрито особу на спробі підкупу поліцейського за уникнення кримінальної відповідальності

            

За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області у взаємодії з працівниками Національної поліції України в області задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
За даними слідства, 50-річний чоловік, намагаючись уникнути відповідальності та обійти закон за незаконну порубку дерев, повернення транспортного засобу, який був вилучений під час проведення досудового розслідування, запропонував одному з керівників районного відділу ГУ Нацполіції в області неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень.
Про такі обставини правоохоронець повідомив своє керівництво та співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
Правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України у службовому кабінеті поліцейського під час передачі грошей.
Наразі готується повідомлення про підозру особі та клопотання про обрання запобіжного заходу.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1341