Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

На Херсонщині під підозрою в розкраданні майже мільйона гривень опинився директор підприємства-підрядника

                       

Новокаховською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 році одна з міських рад Херсонщини уклала договір підряду із приватним підприємством про реконструкцію трибун на стадіоні, кошторисна вартість яких становила близько 10 млн грн. Проте директор підприємства-підрядника, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, унаслідок чого з державного бюджету за невиконані роботи було перераховано на рахунок підприємства близько 700 тис грн.
 
Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Новокаховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1354