Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Повідомлено про підозру начальнику одного з управлінь Херсонської міської ради за зловживання службовим становищем

                

За процесуального керівництва Херсонської місцевої прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з управлінь Херсонської міської ради за фактом зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, посадовець, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, без законних на те підстав, прийняв рішення про повернення коштів, сплачених підприємством упродовж 2011-2018 років за користування комунальним майном відповідно до договору оренди.
Унаслідок такої оборудки місцевому бюджету завдано збитків у сумі близько 150 тисяч гривень.
 
Дії чиновника кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним інтересам.
 
Вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками слідчого відділу Херсонського районного управління поліції ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1508