Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

На Херсонщині затримано керівника теруправління Державної судової адміністрації, який перебував у розшуку

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано начальника одного з територіальних управлінь Державної судової адміністрації України. З липня по жовтень 2021 року він перебував у розшуку за підозрою у вчиненні розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 594 тис грн.
 
 
За даними слідства, підозрюваний організував схему закупівель комп’ютерного обладнання для потреб районних судів за державні кошти за значно завищеними цінами. З метою уникнення процедури відкритих торгів, як того вимагає закон, він уклав з «потрібним» постачальником дев’ять допорогових договорів. Такі дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на понад 700 тис грн.
 
 
Заходи з викриття проводилися співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в АР Крим спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
<div style="float:right"><a href="https://t.me/phogovua"><img alt="" src="/userfiles/telegram.png" style="height:30px; width:30px" /></a></div>

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1002