Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

За розтрату понад 13 мільйонів гривень колишньому селищному голові оголосили про нову підозру

        

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про нову підозру колишньому голові селищної ради за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад Херсонської області, діючи в складі організованої групи разом з інженером технагляду і приватними підприємцями, незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, які були виділені на капітальний ремонт доріг на території селища. Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.
 
Відповідно до будівельно-технічних та судово-економічних експертиз під час ремонту 26 доріг селища зайво сплачено понад 13 млн грн бюджетних коштів, які спільники привласнили. Загалом під час розслідування проведено понад 200 судових експертиз.
 
Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
 
Нагадаємо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1241