Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Судитимуть депутата міськради з Херсонщини за службову недбалість та колабораціонізм

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Генічеської міської ради  від забороненої політичної партії «опзж» за фактом службової недбалості та колабораціонізму (ч.2 ст. 367, ч. 5 ст. 111-1, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що обвинувачений до повномасштабного вторгнення рф на територію України працював директором Азово-Сиваського національного природного парку. Нехтуючи обов’язками він  допустив механічний покос трави на 40 гектарах острова Куюк-Тук та 130 гектарах острова Бірючий – заповідних зонах, які входять до території парку. Це призвело до збитків державі на суму 726 тис. грн.   
 
У лютому 2023 року окупаційна влада Генічеського району перейменувала парк на «Государственное автономное учреждение «Азово-Сивашский национальный парк». Обвинувачений погодився його очолити та працювати під юрисдикцією країни-агресорки. Приписуючи дослідження українських науковців росії. 
 
Також обвинувачений брав участь у підготовці та виборах до псевдооргану – «Генического муниципального округа Херсонской области», доєднавшись до партії «єдина росія». 
 
Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 24