Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

Намагалися привласнити 13 млн грн - судитимуть директора комунального підприємства Херсона та двох його підлеглих

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора, головного бухгалтера та голови профспілкової організації одного з комунальних підприємств обласного центру за фактом зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
Слідством встановлено, що під час тимчасової окупації Херсона директорка, головний бухгалтер та голова профспілкової організації здійснили розтрату коштів підприємства, перерахувавши їх спочатку в якості професійних внесків на рахунок профспілки у банку обслуговування, а потім вже з профспілкового рахунку - на власні. 
 
Директор підприємства та голова профспілкової організації підписувала відповідні документи, на підставі яких головний бухгалтер оформлювала платіжні доручення та виплату грошей на особисті рахунки поплічниць. 
 
За цією схемою з липня по серпень 2022 року переведено на профспілковий рахунок 13 млн грн. На власні рахунки вони перевели понад 5,2 млн грн, чим нанесли підприємству значні збитки.
 
Під час досудового розслідування гроші повернуті на рахунки підприємства в повному обсязі. 
 
Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 6