Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Судитимуть депутата селищної ради за держзраду та пособництво ворогу

           

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради за фактами державної зради та пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
 
Слідством встановлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом. 
 
Користуючись статусом депутата та керівника агропідприємства, чоловік агітував місцеве населення адаптуватись до «нових» порядків. Зобов’язував працівників підприємства голосувати на псевдореферендумі за незаконне приєднання до країни-агресорки. 
 
Надавав інтерв’ю ворожим медіа, під час яких популяризував рф. Крім того, зареєстрував у федеральній податковій службі росії свою агрофірму, чим забезпечив надходження податків до бюджету ворожої країни.
 
Вивозив сільгосп продукцію, вирощену в Україні, до рф, поставляв харчі окупантам. Забезпечував ремонт їхньої пошкодженої техніки та надавав сільгосптехніку для будівництва і облаштування фортифікаційних споруд, блок-постів та окопів. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 33