Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2022

Викрадення та жорстоке поводження з журналістом – у порушенні законів та звичаїв війни підозрюють керівника незаконно сформованої військової адміністрації

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду так званого керівника незаконно сформованої «новокаховської військово-цивільної адміністрації», діючи за попередньою змовою з «радником голови ДНР», який фактично керує діями незаконного збройного формування на території Каховського району, надав вказівку викрасти журналіста Херсонської обласної газети «Новий день», через його професійну діяльність та громадянську позицію.
 
12 березня 2022 року представники ЗС РФ та учасники незаконного збройного формування, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції. Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили. Внаслідок таких дій журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
 
Як повідомляли раніше, так званому «раднику ДНР», який фактично керує незаконним формуванням на території Каховського району, повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших законів та звичаїв війни.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1341