Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Впроваджує стандарти освіти держави-агресора – так званій «заступниці начальника Департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області» повідомлено про підозру

          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, а також пособництві державі-агресора (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, після окупації Херсонщини ворожою армією рф жінка перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званого «заступника начальника Департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області». У серпні 2022 року вона ще й очолила школу, в якій раніше працювала заступником директора, проте була звільнена через систематичне невиконання посадових обов’язків. 

На посадах підозрювана активно виконує завдання окупаційної влади, спрямовані на впровадження стандартів освіти рф у навчальних закладах тимчасово окупованого регіону, залучення місцевих мешканців до співпраці.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 911