Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022

Псевдореферендум на Херсонщині - ще п’ятьом учасникам повідомлено про підозру

                 

Прокуратура продовжує притягувати до відповідальності осіб, причетних до проведення постановочного волевиявлення щодо приєднання тимчасово окупованих територій Херсонщини до складу РФ.
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури п’ятьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, вчиненій групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, п’ять місцевих мешканців Генічеського району добровільно погодилися на пропозицію окупаційної влади взяти участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області.
 
Підозрювані очолили незаконні дільничні виборчі комісії в районі, організовували агітаційні заходи, створювали реєстри виборців, підшукували приміщення для проведення незаконного процесу. Для створення видимості легітимності дій фігуранти збирали так звані бюлетені, підраховували їх та оформляли протоколи.
 
Раніше вже було повідомлено про підозру очільнику окупаційної ВЦА, його так званим заступнику, «голові ЦВК», а також «головам виборчкомів» Генічеського, Бериславського, Каховського і Скадовського районів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1121