Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2022

Повідомлено про підозру депутату з Херсонщини, який заперечує збройну агресії рф проти України

            

Керівником Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Генічеської міської ради Херсонської області за фактом виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, депутат через соціальну мережу поширював публікації, у яких виправдовувалася збройна агресія рф проти України. У своїх дописах підозрюваний публічно підтримує повномасштабне вторгнення рф, незаконні дії загарбників щодо створення окупаційних адміністрацій та закликає людей до співпраці, що підтверджується висновком проведеної експертизи.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3934