Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

Впроваджує російські стандарти освіти – колишньому викладачу з окупованої Херсонщини повідомлено про підозру

                    

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому викладачу медичного коледжу заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року підозрюваний пішов на співпрацю з представниками окупаційної влади для організації освітнього процесу на захопленій території за стандартами рф із загальним застосуванням російської мови.
 
Колишній викладач добровільно зайняв посаду так званого директора Бериславського медичного коледжу та взяв на себе повноваження з організації, здійснення управління та забезпечення діяльності незаконно створеного закладу освіти. Окрім того, він закликав інших викладачів долучатися до роботи під його керівництвом, обіцяючи, що вони будуть отримувати українську та російську зарплатню.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1068