Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

Працевлаштувався в окупаційне СІЗО та випустив ув’язнених – у Херсоні затримали та повідомили про підозру колишньому працівнику ДУ «Північна виправна колонія №90»

                     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з відділів ДУ «Північна виправна колонія №90» у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
                                
 
За даними слідства, під час окупації міста підозрюваний пішов на співпрацю з представниками країни-агресора та добровільно зайняв посаду так званого «начальника відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора» у псевдоправоохоронному органі створеному окупаційною владою «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».
 
На посаді підозрюваний надав вказівки працівникам Херсонського слідчого ізолятора залишити місце несення служби. При цьому за його наказом ключі від камер та службових приміщень було залишено у безпосередньому доступі ув’язнених осіб, що призвело до їх масової втечі.
 
Правоохоронці затримали чоловіка у деокупованому місті Херсон у порядку ст. 208, ст. 615 КПК України та повідомили про підозру.
 
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - ГУСБ України в АР Крим та м. Севастополь.
 
За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1160