Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Колишній завідувачці відділу ГУ Пенсійного фонду в Херсонській області повідомлено про підозру у колабораціонізмі

       

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній завідувачці одного з відділі Головного управління Пенсійного фонду в Херсонській області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, з березня 2022 року підозрювана погодилась на співпрацю з окупаційною владою країни-агресора. У період воєнного стану вона добровільно зайняла посаду так званого «Председателя Пенсионного Фонда Херсонской области». 
З метою утвердження влади загарбників, жінка організувала видачу пенсійних виплат в розмірі 10 тисяч рублів, займалась добором працівників та виконувала інші функції, забезпечуючи роботу псевдооргану. 
Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук та обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 881