Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2022

Очолив окупаційне управління освіти на Херсонщині та погрожував освітянам відправленням «на підвал» – заочно судитимуть ексдиректора ліцею

     

За  процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури закінчено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці червня 2022 року директор одного з ліцеїв Новокаховської міської ради почав співпрацювати з окупантами. Він добровільно очолив псевдоорган – «управління освіти військово-цивільної адміністрації Каховського району».
 
На нього покладались обов’язки щодо  впровадження стандартів освіти держави-агресора у навчальних закладах   м. Нова Каховка, а також  забезпечення освітнього процесу за стандартами держави-агресора з загальним застосуванням російської мови.
 
Також обвинувачений здійснював перевірки навчальних закладів та проводив інвентаризацію їх майна, призначав на посади керівників закладів освіти, які погодились підпорядковуватись окупаційній адміністрації, а тим хто відмовлявся погрожував відправити їх «на підвал».
 
Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Херсонській області.
 
Відповідно до санкції статті обвинуваченому може загрожувати  до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1065