Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

Перейшла на бік ворога та зайнялась антиукраїнською пропагандою – повідомлено про підозру мешканці Херсона

          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканці м. Херсона заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення рф на територію України та окупації Херсонщини місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом. Маючи досвід у сфері журналістики, вона здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави–агресора, а також висвітлення діяльності окупаційних органів.
 
Будучи кореспонденткою одного із радикальних антиукраїнських інтернет-видань, підозрювана просувала наративи російської пропаганди, а також виправдовувала збройну агресію рф проти України. Задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого регіону, дискредитації дій органів влади та державних діячів України підозрювана організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала преставникам росзмі фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.
 
Наразі досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1225