Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Ексочільниці відділення лікарні імені Тропіних у Херсоні повідомлено про підозру за пособництво окупантам

                 

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру у пособництві країні-агресору колишній очільниці одного з відділень КНП «Херсонської міської клінічної лікарні імені Афанасія і Ольги Тропіних» (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана під час окупації території Херсонщини співпрацювала з ворогом. На початку серпня 2022 року, знаючи, що лікарня захоплена представниками збройних формувань РФ та знаходиться під контролем окупаційної влади, підозрювана погодилась її очолити.
 
Вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
За її розпорядженням представникам окупаційної адміністрації держави-агресора передано матеріальні цінності, які перебували на балансі лікарні, у тому числі автомобіль медзакладу.
 
Також на цій псевдопосаді підозрювана виконувала нелегітимні накази окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» щодо введення бівалютної зони та інші розпорядження.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 778