Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

Повідомлено про підозру співробітнику фсб рф, який забезпечував встановлення окупаційної влади та проведення псевдореферендуму на Херсонщині

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури співробітнику фсб рф  повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, у березні 2022 року співробітник російської спецслужби прибув у м. Херсон для керування процесами щодо встановлення та утвердження влади окупаційних військ на території Херсонської області, створення та забезпечення діяльності окупаційної влади, правоохоронних та судових органів.
 
Через агентурну мережу він забезпечував вербування шляхом підкупу та погроз посадових осіб органів державної влади, представників правоохоронних органів, військовослужбовців, проукраїнськи налаштованих громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.
 
Виконуючи одне з головних завдань, що спрямоване на зміну меж території та державного кордону України, підозрюваний допомагав представникам окупаційної влади у підготовці та проведенні псевдореферендуму, спрямованого на приєднання захопленої території до рф.
 
Спільно з іншими представниками фсб, росгвардії та збройних сил російської федерації підозрюваний сприяв впровадженню так званої «рубльової зони», переходу на російське законодавство системи оподаткування, діяльності суб’єктів господарської діяльності, надання освітніх та медичних послуг та інше.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 918