Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2023

Допомагав окупантам впроваджувати на Херсонщині банківську систему рф – повідомлено про підозру місцевому мешканцю

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Херсон у пособництві державі-агресору (ч.1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний у червні 2022 року добровільно пішов на співпрацю з ворогом та зайняв посаду «заступника керуючого з розвитку регіонального бізнесу» додаткового офісу «Херсонський» у російському відділення банку ПАТ «Промсвязьбанк». 
 
Він агітував місцевих мешканців до співпраці з ворогом, допомагав окупаційній владі впроваджувати на Херсонщині рубльову зону та інтегрувати банківську систему держави-агресора.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
За вчинене фігуранту загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 949