Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Правоохоронці продовжують встановлювати осіб загиблих внаслідок російської агресії – ексгумовано чергових жертв у Бериславському районі

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюються заходи щодо встановлення осіб, потерпілих в результаті злочинних дій ворога та обставин їх загибелі.
 
З початку лютого поточного року на деокупованій території Бериславського району прокурори спільно зі слідчими та експертами провели ексгумацію 8 трупів потерпілих, які загинули в результаті збройної агресії рф. 
 
За даними слідства, шість тіл належать мешканцям смт Високопілля та с. Мала Олександрівка, які загинули внаслідок ворожих обстрілів.
 
Як раніш повідомлялось, ще двоє цивільних були розстріляли російськими військовими на подвір’ї домоволодіння. Їх тіла з ознаками насильницької смерті виявили односельці та поховали на місцевому кладовищі у смт Велика Олександрівка. 
 
Усі тіла цивільних спрямовано для проведення відповідних експертних досліджень.
 
Загалом на деокупованій території Херсонщини ексгумовано 94 тіла цивільних осіб, які загинули від ворожих обстрілів, були розстріляні окупантами або загинули від інших злочинних дій представників країни-агресора.
 
Тривають досудові розслідування  за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
                                       
                                       
                                       

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1174