Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Повідомлено про підозру п’ятьом місцевим мешканцям, які сприяли окупантам отримувати прибуток від захопленого Центрального ринку у Херсоні

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
 
За даними слідства, підозрювані під час окупації Херсона погодились працювати на окупаційну владу. 
 
Один з них обійняв посаду завідуючого господарством незаконно створеного окупаційною владою підприємства - «Центральний ринок» Херсонської обласної спілки споживчих товариств.
 
Він організовував оренду місць на підвідомчій території, змушував торговців перереєстровуватися у так званій «податковій службі», вести розрахунки у рублях, у тому числі за орендовані місця. 
 
Інший став так званим «контролером» ринку. Чоловік збирав з торговців кошти та передавав до каси окупаційного підприємства.
 
Підозрювані діяли під керівництвом інших фігурантів, серед яких псевдодиректор ринку, його заступник з комерційної діяльності та бухгалтер підприємства. За участі цього «тріо» було зареєстровано підприємство в окупаційній податковій інспекції, відкрито рахунки в російському банку та збиралися податки, які йшли на рахунки загарбників. 
 
Наразі цим трьом заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Правоохоронці одночасно провели обшуки за місцями проживання всіх фігурантів, вилучили грошові кошти, документи та російську символіку.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1118