Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

Судитимуть за держзраду колишнього працівника херсонської колонії, який працевлаштувався в окупаційне СІЗО та випустив ув’язнених

               

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з відділів ДУ «Північна виправна колонія №90» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Слідством установлено, що під час окупації міста обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та добровільно зайняв посаду так званого «начальника відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора» у псевдоправоохоронному органі створеному окупаційною владою «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».
 
На посаді чоловік надав вказівки працівникам Херсонського слідчого ізолятора залишити місце несення служби. При цьому за його наказом ключі від камер та службових приміщень було залишено у безпосередньому доступі ув’язнених осіб, що призвело до їх масової втечі.
 
Наразі обвинувачений перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - ГУСБ України в АР Крим та м. Севастополь.
 
За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 965