Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

Став так званим «председателем ВГА Каланчакского округа» на Херсонщині – громадянину рф повідомлено про підозру у посягання на територіальну цілісність України

                          

За процесуального керівництва Скадовської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину рф у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року, під час повномасштабного вторгнення рф, підозрюваний прибув на тимчасово окуповану територію Скадовського району та став так званим «председателем ВГА Каланчакского округа». 
 
Задля утвердження окупаційної влади підозрюваний вказував військовим рф на патріотично налаштованих громадян та працівників органів влади, до яких окупанти застосовували психологічний та фізичний тиск, аби схилити їх до співпраці.
 
Окрім цього, спрямовуючи зусилля на зміну території та державного кордону України, підозрюваний сприяв проведенню незаконного референдуму щодо виходу території Херсонщини зі складу України та приєднання до рф. 
 
Також, беручи участь у прокремлівському форумі, підозрюваний заперечував існування України та висловлювався у підтримку дій країни- агресора. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України у Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1088