Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

Закатовані окупантами — на Херсонщині правоохоронці ексгумували тіла двох чоловіків

                 

Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінального провадження провели ексгумацію тіл двох чоловіків, яких закатували до смерті представники країни-агресора.
 
За даними слідства, загиблі – місцеві мешканці. Під час тимчасової окупації міста Херсона військовослужбовців рф з різницею майже у місяць незаконно затримали чоловіків. Їх помістили до ізолятора тимчасового тримання, який окупанти облаштували для ув’язнення та катування громадян.
 
У ході досудового розслідування правоохоронці встановили місце поховання замордованих чоловіків та провели ексгумацію їх тіл.
 
При поверховому огляді трупів виявлено ознаки численних ушкоджень, серед яких і переламані ребра.
 
Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. 
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Прокурори продовжують збирати необхідні докази порушення норм міжнародного гуманітарного права країною-терористом, аби притягнути причетних до відповідальності.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 983