Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Передав майно підприємства окупантам та примушував працівників підприємства брати участь у псевдореферендумі – мешканець Херсонщини підозрюється у колабораціонізмі та пособництві ворогу

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та пособництві країні-агресору мешканцю Білозерського району Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
За даними слідства, в червні 2022 року підозрюваний погодився діяти під керівництвом окупаційної влади рф та обійняв посаду директора захопленого КП «Агрофірма радгосп Білозерський», що здійснює вирощування сільськогосподарської продукції.
 
Псевдодиректор перереєстрував вказане підприємство в органах окупаційної адміністрації країни-агресора та передав матеріальні ресурси військовослужбовцям та співробітникам спецслужб рф.
 
Також він допомагав окупаційній владі впроваджувати на Херсонщині так звану «рубльову зону», реалізуючи продукцію підприємства у рублях. 
 
Окрім того, підозрюваний погрозами змушував працівників підприємства брати участь у псевдореферендумі щодо виходу зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 982