Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

У Херсоні затримано та повідомлено про підозру у держраді трьом працівникам окупаційної виправної структури

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, трьом колишнім працівникам ДУ «Дар’ївська виправна колонія № 10» (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані після російського вторгнення та окупації Херсонщини пішли працювати на окупантів. Подружжя молодших інспекторів 1 категорії відділу охорони та їх колега працевлаштувалися на аналогічні посади у незаконно створеному органі - «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». Всі вони виконували накази загарбника та забезпечували функціонування органу, що увійшов до «федеральної служби виконання покарань» рф та діяв за законами країни-агресора.
 
 
Під час проведення обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці виявили і вилучили докази співпраці з ворогом - підписаний бланк присяги громадянина рф, перепустки, службові посвідчення незаконного правоохоронного органу, агітаційні листівки із закликом працевлаштування до окупаційного органу.
 
 
Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється теруправлінням ДБР, розташованого у місті Мелітополі, оперативний супровід -  УСБ України в Херсонській області та Херсонським управлінням ДВБ НПУ.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1007