Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

Стала так званою «головою сільської адміністрації» - мешканку Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

            

Прокурори Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачена добровільно почала співпрацювати з окупаційною владою рф та обійняла посаду так званого «голови сільської адміністрації села Нова Збур’ївка Скадовського району».
 
На псевдопосаді обвинувачена виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади, всіляко сприяє утвердженню окупаційної влади на місцевості.
 
Упродовж серпня-вересня 2022 року вона брала активну участь в організації псевдореферендуму, особисто проводила збори та агітаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, закликаючи людей до так званого «волевиявлення».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в  Херсонській області.
 
За вчинене жінці загрожує до 10 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 783