Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

Оголошено про підозру мешканцю Херсонщини, який став «заступником директора» захопленого окупантами підприємства та примушував працівників брати участь у псевдореферендумі

                               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканцю села Чорнобаївка Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, в червні 2022 року підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого «заступника директора» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський».
 
Чоловік змушував працівників підприємства брати участь у псевдореферендумі, щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території. Робив публічні заклики у підтримку дій країни агресора.
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Херсонській області. 

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 843