Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Перед судом постане так званий «заместитель директора Басейнового управления водных ресурсов Херсонской области»

            

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інженера Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
Слідством установлено, що обвинувачений після початку повномасштабної російської агресії в Україні підтримав дії ворога та впроваджений окупаційний режим.

 
Він добровільно погодився працювати на окупаційну владу та обійняв посаду так званого «заместителя директора» у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території - «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».

 
На псевдопосаді він забезпечував функціонування створеного окупаційною владою органу, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 

Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області. 
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 886