Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Очолила захоплений окупантами дитячий садок - мешканка Херсонщини підозрюється у колабораціонізмі та пособництві ворогу

                

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці Херсона у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 
За даними слідства, під час тимчасової окупації міста підозрювана добровільно пішла на співпрацю з окупаційною владою та зайняла посаду так званої «заведующей ГБОУ Херсонской области «Ясли-сад № 37 комбинированного вида города Херсона».

 
На псевдопосаді жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, здійснювала підбір кадрів та організовувала розміщення у закладі російської символіки та підручники. У власному кабінеті вона розмістила портрет лідера країни-агресора.
 
Також задля розширення повноважень псевдозавідувачки за дитсадом було закріплено цілісні земельно-майнові комплекси.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 985