Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Судитимуть громадянина рф, який очолив окупаційну «ВЦА Каланчацького округу» на Херсонщині

                   

Прокурори Скадовської окружної прокуратури Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина рф за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
Слідством установлено, що у липні 2022 року, під час повномасштабного вторгнення рф, обвинувачуваний прибув на тимчасово окуповану територію Скадовського району та став так званим «председателем ВГА Каланчакского округа».
 
Задля утвердження окупаційної влади підозрюваний вказував військовим рф на патріотично налаштованих громадян та працівників органів влади, до яких окупанти застосовували психологічний та фізичний тиск, аби схилити їх до співпраці.
 
Окрім цього, спрямовуючи зусилля на зміну території та державного кордону України, підозрюваний сприяв проведенню незаконного референдуму щодо виходу території Херсонщини зі складу України та приєднання до рф.
 
Також, беручи участь у прокремлівському форумі, підозрюваний заперечував існування України та висловлювався у підтримку дій країни- агресора.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 812