Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2023

Депутат райради з Херсонщини, який став окупаційним головою Новотроїцького підозрюється у колабораціонізмі

          

Керівником Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Генічеської районної ради Херсонської області від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).        
 
За даними слідства, підозрюваний, знаючи про агресивні воєнні дії рф проти України та окупації Херсонщини добровільно погодився співпрацювати з ворогом. 
 
У липні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації Херсонської області»  про що особисто заявив на зборах з працівниками закладів освіти у захопленій будівлі місцевої  адміністрації.
 
​Також підозрюваний неодноразово брав участь у пропагандистських заходах, організованих на підтримку дій країни-агресора та окупаційної влади. 
 
За процесуального керівництва Генічеської окружної прокуратури триває досудове  розслідування, що здійснюється УСБ України в Херсонській області.  

 
​Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 817