Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

Фабрикував справи проти співвітчизників – судитимуть мешканця Херсона, який служив окупантам на посаді так званого «слідчого»

                   

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений навесні 2022 року пішов на службу до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу - «главное управление министерства внутренних дел Херсонской области».
 
На посаді так званого «слідчого» міського райвідділу він проводив огляди та обшуки у помешканнях херсонців, незаконно затримував та фабрикував проти них справи, виконував інші завдання окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації області.
 
Наразі чоловік утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 838