Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

Пограбування та катування мешканців Херсонщини - ідентифіковано ще одного співробітника фсб рф, причетного до терору цивільного населення

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури співробітнику управління департаменту оперативної інформації фсб рф заочно повідомлено про підозру у віддані наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням, вчиненні інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).  
 
За даними слідства, у березні 2022 року під час тимчасової окупації міста Херсона підозрюваний зі своїми спільниками – військовими рф проникли до квартири місцевого мешканця, де провели незаконний обшук та відібрали матеріальні цінності. 
 
Надалі, погрожуючи розправою сім’ї та застосовуючи фізичне насильство, потерпілого вивезли до захопленої будівлі в середмісті. Там чоловіка продовжили бити, імітували вбивство, стріляючи поблизу голови, психологічно тиснули, аби схилити до співпраці.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській  області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 760