Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Очолив херсонське комунальне підприємство та виконував рішення окупаційної влади – місцевий мешканець підозрюється у пособництві країні-агресору

              

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
За даними слідства, підозрюваний - екскерівник ОСББ, під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю з ворогом та отримав від окупантів посаду так званого «директора» КП «Гарантія» .
 
Чоловік здійснив перереєстрацію підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у незаконно діючих на тимчасово окупованій території банках рф. Здійснював виплату заробітної плати у рублях. 
 
У вересні 2022 року він прийняв в управління приміщення та майно інших комунальних закладів Херсонської міської ради.
 
Крім того, підозрюваний забезпечував виконання рішення окупаційної влади щодо встановлених тарифів та їх сплати у рублях за захоронення відходів на місцевому полігоні.
 
Досудове розслідування  здійснюється слідчими СВ ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 792