Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

Перед судом постане мешканець Херсона, який сприяв окупантам отримувати прибуток від захопленого Центрального ринку

             

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений під час окупації Херсона погодився працювати на окупаційну владу та став так званим «контролером» ринку. Чоловік збирав з торговців кошти та передавав їх до каси окупаційного підприємства.
 
Чоловік діяв за попередньою змовою та під керівництвом інших фігурантів, серед яких псевдодиректор ринку, його заступник з комерційної діяльності, завідувач по господарству та бухгалтер підприємства. За участі цих фігурантів було зареєстровано підприємство в окупаційній податковій інспекції, відкрито рахунки в російському банку та збиралися податки, які йшли на рахунки загарбників. 
 
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 946