Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2023

Повідомлено про підозру ще п’ятьом мешканкам Херсонщини за участь у псевдореферендумі

                  

За процесуального керівництва Бериславської та Олешківської окружних прокуратур Херсонської області п’ятьом місцевим мешканкам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані у вересні 2022 року брали участь у роботі так званих «виборчих комісій» створених окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини. Як члени незаконно створених комісій вони ходили по домівках мешканців населених пунктів Качкарівка, Новоолександрівка, Новорайськ та Станіслав, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора.
 
Після цього вони передали бюлетені з відмітками так званим «головам виборчих комісій» для подальшого підрахунку результатів. За свою роботу вони отримували «винагороду» у рублях.
 
Наразі двом з фігуранток вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою, питання щодо інших вирішується.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 899