Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

Судитимуть мешканця Херсонщини, який під час окупації працював на ворога - опікувався розселенням військових рф та ремонтом їх техніки

                 

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с. Чорнобаївка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Слідством установлено, що під час окупації населеного пункту обвинувачений співпрацював з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду так званого «директора комунального предприятия ВГА Чернобаевской территориальной общины».
 
На псевдопосаді він активно виконував покладені на нього завдання, опікувався розселенням особового складу військових рф. Також забезпечив проведення земляних робіт між селами Степанівка та Чорнобаївка з метою унеможливлення пересування мирного населення поза блокпостами військовослужбовців зс рф.
 
Окрім того, обвинувачений допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості, надавав інформацію про інфраструктуру та наявні об’єкти з продовольством. Організував базування військової техніки рф та її ремонт на території комунальних об’єктів.
 
Задля підвищення авторитету окупаційної влади забезпечував зберігання та роздачу  російської «гуманітарки» місцевим мешканцям.
 
Наразі він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 754