Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Судитимуть так званих «начальника» та «юриста» окупаційного органу на Херсонщині

           

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
Слідством встановлено, що обвинувачені після початку повномасштабного вторгнення та захоплення територій Херсонщини добровільно почали співпрацювати з ворогом. Вони пішли на службу до незаконно створеного органу - «Служби по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий по Херсонской области».
 
Один з них, обіймаючи посаду так званого «начальника», організовував роботу псевдооргану та агітував працівників ДСНС України, які лишилися в окупації співпрацювати з окупаційною владою. Чоловік збирав оперативну інформацію щодо роботи підрозділів області та забезпечив незаконну передачу  спеціальної техніки й спорядження ГУ ДСНС України в Херсонській області окупантам.
 
Інший - обійняв посаду так званого «начальника юридичного відділу» цього ж органу. Він готував розпорядчі документи, проводив інвентаризацію, здійснював набір працівників до незаконно створеного органу. 

 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 698