Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2023

Вступив до лав незаконного збройного формування «ДНР» та проводив фільтраційні заходи на Херсонщині – повідомлено про підозру донеччанину

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур мешканцю Донеччини заочно повідомлено про підозру у державній зраді, участі у не передбачених законом збройних формуваннях, жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний у 2022 році добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «ДНР». На посаді стрільця 113-го стрілецького полку мобрезерву 1-го армійського корпусу рф він виконував бойові завдання на Херсонщині.
 
Під час тимчасової окупації Бериславського району чоловік брав участь у «фільтраційних заходах» на блокпостах у напрямку смт Велика Олександрівка до міста Берислав. 
 
У березні 2022 року поблизу села Томарине підозрюваний разом з іншими військовослужбовцями рф зупинили автівку, в якій перебувало троє чоловіків. Погрожуючи зброєю, потерпілих незаконно затримали та помістили до технологічного колодязя насосної станції, де впродовж декількох днів утримували у нелюдських умовах.  
 
Там до чоловіків застосовували фізичне насильство, імітували розстріл, намагаючись отримати інформацію про їх приналежність до працівників правоохоронних органів та груп спротиву окупаційній владі, схиляли до співпраці з окупантами. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП  в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 740