Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

На Херсонщині викрито ще двох місцевих мешканців, які працювали в окупаційній колонії

                                                                       

а процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111 - 1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона підозрювані добровільно пішли на службу до незаконно створеного та контрольованого окупантами закладу – так званої «Північної виправної колонії № 90». Вони обійняли посади так званих «молодших інспекторів» групи нагляду відділу безпеки установи.
 
На псевдопосадах чоловіки виконували вказівки окупантів, чим забезпечували функціонування каральної виправної установи.
 
Після деокупації міста вони намагалися «залягти на дно». 
 
Один з підозрюваних, приховавши факт співпраці з окупаційною владою, влаштувався до лав військовослужбовців. Наразі перевіряється його можлива подальша співпраця з державою-агресором під час проходження військової служби.
 
Інший виїхав до села, де намагався  сховатися від правосуддя.  
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області, оперативний супровід - Херсонським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 647