Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Депутату Білозерської селищної ради, який незаконно «заробив» на ремонті системи водопостачання, оголошено про підозру

              

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури депутату Білозерської селищної ради заочно повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України). 
 
За даними слідства, підозрюваний – уповноважена особа підрядної організації, яка у 2019 році на замовлення Білозерської селищної ради проводила капітальний ремонт  системи водопостачання у с. Томина Балка Білозерського району. 
 
З метою безпідставного отримання грошових коштів з бюджету підозрюваний використав будівельні та комплектуючі матеріали, які не відповідали проєктно-кошторисній документації. Він склав та підписав акти виконаних робіт,  хоча фактично вони не були виконані у повному обсязі.

Також установлено, що інженер технічного нагляду неналежним чином перевірив на місці відповідність обсягів та виду фактично виконаних робіт на об`єктах із відомостями, зазначеними в наданих йому підрядником документах, та підписав вказані акти.
 
Це стало підставою для перерахування на рахунок підрядної організації надлишкових понад 195 тис. грн бюджетних коштів, чим спричинено матеріальну шкоду селищній раді. 
 
Стосовно інженера технагляду матеріали виділені в окреме кримінальне провадження та обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Йому інкриміновано службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).
 
Розслідування щодо депутата триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 519