Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

На Херсонщині судитимуть двох місцевих мешканців, які пішли працювати окупаційний пенсійний орган

               

Прокурори Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно ексначальниці одного з відділів Пенсійного фонду Херсонської області та скадовчанина за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Слідством установлено, що експосадовиця у липні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона обійняла посаду так званого «первого заместителя главы Пенсионного фонда Херсонской области».
 
На цій посаді вона здійснювала добір кадрів та вживала заходів для їх подальшого навчання, опікувалась матеріально-технічним, правовим та фінансовим забезпеченням, брала участь у нарадах окупаційної влади та проросійських заходах.
 
Під час звільнення обласного центру вона втекла до Генічеська, де стала так званим «заместителем управляющего отделения Фонда пенсионного и социального страхования рф по Херсонской области».
 
Другий обвинувачений очолив «пенсійний фонд Скадовського муніципального округу».
 
На цій посаді він організовував і контролював роботу незаконно створеної установи, здійснював підбір кадрів, забезпечував виплати у рублях. Також за  дорученням окупаційної адміністрації обвинувачений збирав відомості про пенсіонерів та вносив їх у російські бази.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1150